ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Coffee pleasure

Obožavam kolače sa kavom, a ovo je baršun.... jer niti jedna druga riječ ne može opisati užitak kad probate savršen biskvit sa savršenom kremom....

SASTOJCI
Biskvit:
150 grama maslaca ili margarina
150 grama šećera
4 jaja
30 grama kakaa
200 grama brašna
250 ml mlijeka
1 vrećica praška za pecivo



Krema:
200 ml vrhnja za šlag
200 grama mliječne čokolade
2 čajne žličice instant kave

Preljev:
150 ml kuhane crne kave



PRIPREMA
1. Zagrijte vrhnje za šlag i u njemu rastopite čokoladu i instant kavu, te stavite na 3-4 sata u frižider da se dobro ohladi.

2. Za biskvit maslac ili margarin sobne temperature dobro izmješajte sa šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje, te postepeno sve ostale sastojke.

3. U namazan protvan veličine 20x30 pretresite smjesu za biskvit te je pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. Pečeni biskvit natopite kuhanom crnom kavom.

4. Dobro ohlađeni šlag s čokoladom izmiksajte dok ne dobijete kremu.

5. Kremu namažite po ohlađenom biskvitu i ukrasite po želji.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar