utorak, 26. siječnja 2016.

Keks torta sa krokantom

Sastojci
TORTA
Krokant

– 20 dag šećera
– 150 gr oraha

Za kremu

1 litra mlijeka  300 gr griza  15 gr šećera  10 gr maslaca  2 vanilin šećera  10 gr mliječne čokolade  po potrebi petit keksa,mlijeko za namočiti kekse   za ukrasiti tortu: šlag,orasi, kakao,kraš ekspres,čokoladne mrvice …..
Priprema

Za krokant isprži šećer da se sav rastopi i dobije lijepu karamel boju i dodati orahe,sve brzo promješati i istresti na papir ili tepsiju premazanu sa malo ulja i pustiti da se ohladi,kad se ohladilo samljeti ga na mašinu ili istucati u mužaru.

Stavit mlijeko na vatru dodati šećer i griz i kuhati dok se ne zgusne stalno mješajući da ne zagori,kad je gotovo malo ga prohladiti. Kad se prohladilo dodati maslac dobro izraditi sa mikserom i odvojiti na dva dijela te u jedan staviti čokoladu a drugi neka stane bijeli.

Petit keks namoćiti u mlijeko( može se umakati i u kavu,dodati malo ruma tko što voli) i redati ga tacnu ili tepsiju,gore staviti topli bijeli fil,posuti sa krokantom, red namočenog petit keksa pa crni fil,krokant i tako redom dok se ne potroši.Kad je gotovo možete posuti sa orasima ili šlagom ili po želji

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar