Sastojci
Krokant
– 20 dag šećera
– 150 gr oraha
Za kremu
1 litra mlijeka 300 gr griza 15 gr šećera 10 gr maslaca 2 vanilin šećera 10 gr mliječne čokolade po potrebi petit keksa,mlijeko za namočiti kekse za ukrasiti tortu: šlag,orasi, kakao,kraš ekspres,čokoladne mrvice …..
Priprema
Za krokant isprži šećer da se sav rastopi i dobije lijepu karamel boju i dodati orahe,sve brzo promješati i istresti na papir ili tepsiju premazanu sa malo ulja i pustiti da se ohladi,kad se ohladilo samljeti ga na mašinu ili istucati u mužaru.
Stavit mlijeko na vatru dodati šećer i griz i kuhati dok se ne zgusne stalno mješajući da ne zagori,kad je gotovo malo ga prohladiti. Kad se prohladilo dodati maslac dobro izraditi sa mikserom i odvojiti na dva dijela te u jedan staviti čokoladu a drugi neka stane bijeli.
Petit keks namoćiti u mlijeko( može se umakati i u kavu,dodati malo ruma tko što voli) i redati ga tacnu ili tepsiju,gore staviti topli bijeli fil,posuti sa krokantom, red namočenog petit keksa pa crni fil,krokant i tako redom dok se ne potroši.Kad je gotovo možete posuti sa orasima ili šlagom ili po želji
Izvor: coolinarika.com
utorak, 26. siječnja 2016.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar