utorak, 26. siječnja 2016.

SUTLIJAŠ

Sutlijaš mi je jedna od omiljenih poslastica, posebno sa cimetom. Osim što se brzo i lako priprema izuzetno je jeftina poslastica pa ga možete pripremati kada dođu visoki datumi.
sutlijas
sutlijas

SASTOJCI :

– 3oo gr pirinča,
– 1 L mleka,
– 2oo gr šećera (manje ili više po ukusu),
– 1 vanilin šećer,
– cimet za posipanje.

PRIPREMA :

Pirinač oprati i staviti da se kuva u malo vode na srednjoj tepmeraturi. Vodu dodavati tokom kuvanja, ali samo toliko da pokrije pirinač.

Kada je riža do pola kuvana, nalijte mlekom, ali i dalje malo po malo. Dodati šećer postepeno (probajte da bi odredili slatkoću po ukusu) i kuvati dok riža potpuno ne omekša.

Sipajte sutlijaš u činije za serviranje i pospite cimetom. Ovaj desert možete služiti i topao i hladan, po želji…

0 komentari:

Objavi komentar