ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

Kolač sa višnjama i puding kremom

 kolač sa višnjama i grizom


Stigle su višnje, a ja imam osjećaj da će proletjeti pored mene u trenu, tako da sam iskoristila priliku da napravim neki kolač. Ovih dana često parim oči gledajući razne recepte, tako da mi je za oko zapao i ovaj kolač sa višnjama kojeg sam pronašla kod drage Željke na stranici Mamina jela. Inače mi se jako sviđa kombinacija višanja i griza koja se nalazi i u ovom receptu. Kolač je inače lagan sa kiselkastom notom višanja, uglavnom sa jednostavnim namirnicama, a opet ukusan za zasladiti se. U receptu se spominju višnje iz kompota, a pošto sam ja radila sa svježima koje su dosta krupne i pune soka, malo sam promjenila količinu nekih sastojaka.

/>SASTOJCI

    FIL OD VIŠANJA:
    500 gr očišćenih višanja
    600 ml vode
    150 gr griza
    180 gr šećera
    ŽUTI FIL:
    2 pudinga od vanilije
    3 žlice šećera
    750 ml mlijeka
    2 vanilin šećera
    250 gr margarina
    200 gr šećera u prahu
    oko 150 gr petit keksa za podlogu
    2 šlaga iz vrećice

FIL OD VIŠANJA I GRIZA

1. Vodu staviti da prokuha.
2. Dodati griz i nastaviti kuhati.
3. Na kraju dodati višnje i šećer, ostaviti još malo da kuha 1-2 minute, zatim skinuti s vatre.

fil sa višnjama i grizom

4. U tepsiju (dimenzija 23 x 32 cm) složiti na dno petit keks.

podloga od petit keksa

5. Kada sklonite višnje s vatre odmah možete preliti preko keksa.

krema i keks

6. Ostavite da se ohladi.
ŽUTA PUDING KREMA

1. Skuhajte pudinge sa šećerom i vanilin šećerom.
2. Ostavite da se ohladi.
3. Margarin sobne temperature pjenasto izradite sa šećerom u prahu.
4. Sjedinite margarin i puding, te dobro izradite.

margarini

5. Rasporedite kremu preko fila od višanja.

krema na višnjama

6. Premažite sa šlagom koji ste prethodno izradili.

šlag na kolaču

7. Ostavite u frižideru da prenoći.

Ako ne stignete isprobati ovaj recept napišite u komentarima koji kolač sa višnjama ste pravili ove godine.

0 komentari:

Objavi komentar