Omiljeni recept mnogih domaćica! Mekane i ukusne šubarice sa jaffa keksom! Obaraju sa nogu i nikad ih nije dosta…
subarice-sa jafa
Sastojci:
Za koru:
4 jaja
200 gr šećera
4 kašika tople vode
1 prašak za pecivo
7 kašika brašna
2 kašike kakaa
Za fil:
4 dcl mlijeka
4 kašike brašna
200 gr šećera
200 gr margarina
Ostalo:
200 gr kokosa
3 kesice mini jafa keksa (softy)
subarice-sa jafa1
Priprema kore:
Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte vodu i posebno pomješano brašno, kakao i prašak za pecivo.
Umućenu smijesu sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
Kada se ohladi kora, malom čašom vadite krugove.
Priprema fila:
Stavite 2 dcl mlijeka da provri, a u preostala 2 dcl umutite brašno i šećer.
Kada mlijeko provri, dodajte ovu smijesu u njega i kuhajte uz neprestano miješanje da ne zagori.
Kada provri fil, ostavite ga da se ohladi. U ohladjen fil umutite margarin.
Ostatak pripreme:
Na svaki krug nanesite deblji sloj fila, od gore stavite jafa keks i uvaljajte u kokos.
Postupak ponavljate dok se ne potroši sav materijal.
ponedjeljak, 25. siječnja 2016.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar