ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

Šubarice sa jaffa keksom

Omiljeni recept mnogih domaćica! Mekane i ukusne šubarice sa jaffa keksom! Obaraju sa nogu i nikad ih nije dosta…
subarice-sa jafa
subarice-sa jafa

Sastojci:
Za koru:

    4 jaja
    200 gr šećera
    4 kašika tople vode
    1 prašak za pecivo
    7 kašika brašna
    2 kašike kakaa

Za fil:

    4 dcl mlijeka
    4 kašike brašna
    200 gr šećera
    200 gr margarina

Ostalo:

    200 gr kokosa
    3 kesice mini jafa keksa (softy)

subarice-sa jafa1
Priprema kore:

    Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte vodu i posebno pomješano brašno, kakao i prašak za pecivo.
    Umućenu smijesu sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
    Kada se ohladi kora, malom čašom vadite krugove.

Priprema fila:

    Stavite 2 dcl mlijeka da provri, a u preostala 2 dcl umutite brašno i šećer.
    Kada mlijeko provri, dodajte ovu smijesu u njega i kuhajte uz neprestano miješanje da ne zagori.
    Kada provri fil, ostavite ga da se ohladi. U ohladjen fil umutite margarin.

Ostatak pripreme:

    Na svaki krug nanesite deblji sloj fila, od gore stavite jafa keks i uvaljajte u kokos.
    Postupak ponavljate dok se ne potroši sav materijal.


0 komentari:

Objavi komentar